Pages

klik² di sini untuk menangi banyak hadiah ~~

Total Pageviews

## STICKY POST ##

##   STICKY POST  ##
Jalapeno Cheese Powder ( RM15.00 PER 200GRAM)

JALAPENO CHEESE POWDER

SAYA TURUT MEMBUAT PENGHANTARAN MELALUI KURIER ATAUPUN DOMESTIC POS,



URUSNIAGA SECARA TUNAI SAHAJA

.PEMBELIAN ADALAH MUKTAMAD.

WANG TIDAK AKAN DIKEMBALIKAN JIKA PEMBELIAN DIBATALKAN OLEH PIHAK PEMBELI.



CAJ KURIER : RM6.00 UNTUK SEMENANJUNG MALAYSIA





TERIMA KASIH.

Wednesday, October 12, 2011

kuih PAK TONGKO sarapan pagi ni...

baru aku tau.. kuih PAK TONGKO ni ada pelbagai nama.. nak tegelak pun ada bila share nama² ni dengan kawan... sib baik la aku ni peramah..(ober ramah kot..ekikiki) ..aku pi canang di forum mama vogue .. SARAPAN AKU ARI NI  PAK TONGKO... memasing tanya aku .. kuih apakah ituw.. aku pun pelik.. DEPA TAK BESA MAKAN KA.. ke aku sorang yg makan kuih pelik ni di donia.. kalau aku sorang yg makan.. nape makcik tu sanggup bukak kedai juai kuih pak tongko..juai kat aku sorang ka.. kalau aku tak beli kang.. tak laku lak.. ekikiki .. hmmm.. peh tu.. besa la kan...  i ni kan suka investigate....  keja tak da.. ( ado sebenar nya.. tapi more to kepochi..ekiki)  aku tnya dan ku soal... 


makanan ni la yg aku siasat ni.. tq puan google

tnya punya tanya soal punya soal... bertalu² jawapan yang  ku dapat.. PEL BAGAI NAMA hokey.. ada yang panggey kuih CAKOI.. kuih CAKUEH... KUIH KAYU KERAMAT... yang ku nak tergelak sekali KUIH BATANG KERAMAT... vavavavava ..setau aku..  ada lagi yg batang keramat nya.. muahahahahaha.. sila sopan ya iera....  tp masa kawan ku gtau.. mmg bedekah² aku gelak.. siapa la pencipta nama batang keramat tu.. mungkin sedapp kot ye..  mmg sedap pun.. cicah yg sos. mmg tebaekk laaa...


lagi satu nama ni ..lucu gak la.. PAK KOCOK.. kesabaran saja bila ku dengo.. walau bagaimana pun.. aku rase bahgiaaa sebab aku telah pelajari pelbagai nama PAK TONGKO ni.. di alor star mmg  kuih ni digelar pak tongko.. so kepada semua yang datang melawat alor star negeri ter indah ni... kalau nak beli cakoi..sila la cakap PAK TONGKO ye.. mana la tau kan..kalau korang sebut nama yg lain.  sure makcik²  yg jual kuih ni garu kepala walaupun tak da kutu.. muahahaha..  atau pun yang mana makcik² advance tu ..mungkin  akan buka tenet peh tu google.. APA ITU KUIH CAKOI.. hahahahaAHAHA..


psssttt... aku makan 2 bjik pun konyang sampai ke tgh ari..korang makan berapa bjik ye....
sebenor nya aku dalam poses makan kuih di kala sarapan pagi.. heheheh.. kalau tidak..asyik nasi je  kalau sarapan..mau tak badan jadi COMEL.. jadi.. ku nak kurang kan dos pemakanan aku lahh

No comments:

Post a Comment

aHLi MeSyuArat TiNGkaP

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails