Pages

klik² di sini untuk menangi banyak hadiah ~~

Total Pageviews

## STICKY POST ##

##   STICKY POST  ##
Jalapeno Cheese Powder ( RM15.00 PER 200GRAM)

JALAPENO CHEESE POWDER

SAYA TURUT MEMBUAT PENGHANTARAN MELALUI KURIER ATAUPUN DOMESTIC POS,



URUSNIAGA SECARA TUNAI SAHAJA

.PEMBELIAN ADALAH MUKTAMAD.

WANG TIDAK AKAN DIKEMBALIKAN JIKA PEMBELIAN DIBATALKAN OLEH PIHAK PEMBELI.



CAJ KURIER : RM6.00 UNTUK SEMENANJUNG MALAYSIA





TERIMA KASIH.

Wednesday, November 25, 2009

langkah² sempoi turun dari BOYAN !!!!!!!







halu..bertemu kembalikkk...

nak kongsi dengan u olls...........
bagaimana cara si mekbam tu tuwun dari boyan dia.....
ganas giler cara dia tuwun.....

silap haribulan......
lunch time dia ..bukan mamam nasi tapi lantai...aduyaiii

nak kata masa peknen kat marsya daku ada tgo WWF SMACKDOWN...tak punn !!!!
ala.... yang citer² gusti tu..
ada THE ROCK..UNDERTAKER,BIGSHOW..MY STERIO..HAHAhA..

nampak sangat aku layan gusti noo..sampai leh hafal nama² peserta tu.. ..
belum masuk peserta gugurl lagi..siap leh hafal nama n wajah depa tu....
zaman anak dares mmg AKU GILA KENTANG bila tgok gusti² nihh...
ape...... ingat owang pompuan tak leh tgok gusti kerr...
tp itu kisah dolu² punya hal...
ehh...dah larik citer nii..
ya ampunn.....


jom daku SHOW ON step² turun dari boyan...




step 1 : Kuar kan kaki anda dari kain boyan...........





































step seterusnya : ubah atau alih kan kaki anda sesedap rasa....



step seterusnya lagik : Pastikan kaki anda dah stabil..bontot pun dah terangkat....
siap untuk berlabuh aka landing aka terjun aka jatuh



step seterus-terusnya lagik : Turun dengan wajah macho..ops silap..
wajah yang bangga..........sebab buyeh loloskan diri...hureeeee

last skalikkkk.......... jgn lupa tenyum sampai ke tinge ye sebab mama nak snap pic budak notii


















amacam anak gue...ganazzz tak...
ataupun u olls ada lagi yang bb yang lebey ganazzz lagik...
jom kongsi........

Tuesday, November 24, 2009

iklan sebentar !!!!!!




.........HARI YANG MEMBUCHANKAN..........

marsya mendapat ilham tuk menceriakan keaadaan..

u olls...scrooll di bawah yeee.

zaaassss..........























mula pergi ke krusi tuk mencari port yang sesuai........
apa motip ye marsya gi memanjat disana........

cuba korang teka..............

ooo.............

rupanya nak main CHUK CHAK CHUK CHAK ngn maktok yang sedang asyik layan citer dlm talibesen...............


last skali.......

marsya sempat men TUK CHAK TUK CHAK ngan ahli camera nih..ngehngehngeh

Monday, November 23, 2009

seMALAM at pacific alor star mall !!!!


yuhuuu u olls...
pada satu hari....tersebut la kisahhh...
pada tarikh 22nov2009 pada jam 8.30pm(ehmmm..skema nya sampai letak jam) hahaha
sepasang somi istri bersama anak daranya pegi huru-hara di pacific alor star mall...
ngehngehngeh.....
kunun nya..nak carik pakaian raya...kan raya aidiladha nak kunjung tiba..
so..gi tingkap soping² le...
santek² semua nya tapi alahai...sume daku tak berkenan..
yang berkenan talak saiz woo tuk marsya..
semua sold out..very the menyampah !!!!
nak pujuk hati ku yang tengah MANJA LARA....
daku pusing 1 floor sampai naik longoh dah kaki eden ni ha....
tapi apa kan daya..... semua baju,den tak berapa siorr...


tiba-tiba....
jeng jeng jeng jeng.. kaget sebentar bersama kit kat( wahhh...pandai ja aku tukar trademark kitkat)
daku terpandang 1 tempat yang bikin gua maraaaahhh aje...
marah kalau tak pi... (",)
PLAYLAND tuk marsya bersondolll
yehaa yehaaa yehaaa... (kata si marsya)
tapi bukan nya marsya excited sangat... daku je yang ober excited sampai hubby ku kata....
TAK DENGAR PUN SORA MARSYA KATA NAK P PLAYLAND...
MAMA AJE YANG LEBIH...
huh.... gamak no abah !!!!!! tak nak tawan ngan abah seminitt.....(2min kemudian kawan balik le ..ngengehngeh)
si abah tgok si mama yang moncong mulut mengalah kan mulut si boya..(tak sampai ati mungkin)
ikut je kehendak daku..pi jugak akhirnya di playland..hahahaha....siokk wooo
jadi lah episod keriangan SANG FAMILI..

jom kita terjah gambo ini...
layan ~~~~~~







marsya...nak bawak abah pi mana tu??
tak bawak mama pun noo..
champai ati...






marsya yang kaget ..... macam nak remp-it je anakku itew...




marsya : mama...ada gaya tak marsya bawak princess car ni...
mama : mmg bergaya tapi jgn mintak boli dah leh..
paqahh poket den ni haa..huhuhu

akhir kata....
sudah selesai marsya bersondol di playland...
kenangan di sana tak dapat kami lupa kan..
psstt........ akak kaunter di loqstar mall..
anda sangat prihatin terhadap kami...tikiuuu


































Sunday, November 22, 2009

trivia ---PERCHINTAAN---







1) When first time you meet him/her?
10 sept 2002

.2)what do you feel?
alamak...dia ni ke ??? hemmm ( cinta sms la katakan...)

3)what you feel right now?
bahagia sangat...& cinta,kasih,rindu, dan sewaktu dengan nya (",)

.4)if your enemy do anything that you hate, what you will do first?
pi dekat orang tu dan kata...LU APA HAL ??? hahahaha

5)give 5 characters that have at you.....
hehehe... malu nak gtau......... banyak sangat karekter nye.. pegi tanya sleeping beauty n lacolchewanis ..

6) if he/her have broke your heart, what your action?
pegi tanya dia...KENAPA AWAK PATAH KAN HATI SAYA....meh saya patah kan tulang awak...bleh gitu ...




7) what character you like toward him/her?
sifat & sikap si dia

8)who is the name of no.1?
mazuan bin md akhir...lap you muahh muahhh

9) if your lover become your enemies, is it you will hate him/her?
mintak di jauhkannn

10) the most memorable thing he/her had done to you?
mengubah diri daku menjadi seorang yang positif....


11)the most thing that he/her have said to you?
ma windu abah tak ??? windu la bahh....

12)no.7 boy or girl?
boyzone..ops... A BOY

13)who is no.9?
ade..tapi malas nak sebut nama.. takut teringat kembali

14)to the person that always support to you?
bersyukur banyak² sebab dapat pasangan hidup di soklan 8


15)10 people to tag..
to sleeping beauty..daku dah jawab soklan mu...
seperti besa ayat ku..
kepada semua pembaca blog
tag jgn tak tag ye



Saturday, November 21, 2009

TRiViA TaG ~~~lalalala~~~





2. Saya sedang mendengar :
lagu LADY GAGA...bad romance... huhu...gamak dia kata BAD ...




3. Mungkin saya patut :
makan donut...nanti sejuk gedi..(loqhat kedah).. tak best lak...




4. Saya suka:
tanya itu ini itu ini...hahaha..sakat owang pun bleh gak di katakan begitu :D tapi bukan KEPOCHI ye...




5.Sahabat-sahabat baik saya:
sehati...sejiwa...(nak lebey detail...pi dengaq lagu..SEJIWA nyanyian kump spring) ..layan~~~




6.Saya tak faham:
dengan mak menakan akak intan...hahahahaha (gelak beso nie)




7.Saya kehilangan:
cekak rambut ... pagi tadi mekbam patahkan..PRAPPPP ...huhuhuhu..ganas tol dia tu




8.Ramai yang berkata:
betul ke dah ada anak..otak duk mereng lagi...jahat nye....




9.Makna nama saya :
(",) sat nak tnya iera fazira..hahaha (gurauan semata²)




10.Cinta itu :
indah...like my blog...keabadianCHINTA.. (PROMOTE sikit la kawan !!!)




11.Di suatu tempat, seseorang sedang:
kira duit..... alahai.... duk bayangkan..bila la nak pegang duit yang banyak...(",)




12.Saya akan cuba :
lembut kan suara ( suara rock sangat....)




13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
hingga hujung nyawa...insyaallah.....




14.Telefon bimbit saya :
ada WIFI tapi tak leh pun nak guna di opis....bengkek je rasa...huh !!!




15.Bila saya terjaga dari tidur :
cari marsya le... merayap je qojenye...adeehhh..bley kuquih .....




16.Saya paling meluat apabila :
penjual n pembeli yang wat muka ntah apa²..kerek kata kan...nyampahhhhhhh !!!!!!!




17.Pesta/Parti adalah :
aktiviti yang sihat... tapi kalau pesta yang TERLEBEY SUDAH...tak include ye....




18.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
form 4 (16 tahoon) sebab setiap hari membuta dalam class... hahaha




19.Hari ini :
telan ubat dengan kopi...( ada owang kata tak buleh campur ngan kopi....) bedal aje ahhh




20.Malam ini saya akan :
bersiap... nak kuar foyah² lagi...hehehe..tiap² malam kuar...mertua tegur dah (",)

21.Esok pula saya akan :
mcm besa....sambil sarapan sambil bergosip.... (jgn tiru aksi begini )




22.Saya betul-betul inginkan :
rumah sendiri....(duk doa tiap² hari)




23.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
makin beso je lebam bawah mata ni...aduhhh...poduk apa lagi yg perlu digunakan...tulongggg ~~~




24.Makanan Barat atau Jepun:
saya pilih makanan selatan...buyeh gitu ??? ngehngehngeh...




25.Bilik yang terang atau gelap:
sedikit terang..kang tak nampak mekbam lak..terpenyet ke tak???




26.Makanan segera adalah :
maggi.......dah nama pun MEE SEGERA




27.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?:
good afternoon gano excel...hahaha




28.Siapa yang anda mahu Tag?:
semua skali.... tag jgn tak tag ye .....



Wednesday, November 18, 2009

Monday, November 16, 2009

mak andam la pulakkk !!!!!!

hai hai hai u olls......

hari ni nak stowi yang daku mempunyai bakat ter..terpendam...
macam gempak ja kan...occay lah.... daku stowiii
hanya propa aja
yakni...daku bukan saja m`touch up`kan wajah ku (tapi tak leh la lawan make up artist occay)...
tapi... untuk suka suki n berseri² (seri ka?? ops..!!!) ke tempat keja aje....
make up yang simple tapi apa yang penting tak comot n tak la datang keja pucat lesi bagai...
nanti customer datang... diorang kata..mayat hidup pulak...kang larik bertempiaran lak...hahahaa....
lagipun daku dolu² takblajar make up dari sape² pun..
tgok aje mukes² artis atau sewaktu nya nya ..baik dalam talibesen atau pun di akhbar² tempatan atau pun luar tempatan...tak lupa jugak KAJIAN TEMPATAN.hahaha ..
ops... !!! pembetulan...dalam thread ni kajian tempatan tak dek kena mengena nya.. (propa lagik ~~)
citer punya citer ...
meh aku SHOW OFF kan..
kalau cakap tak de bukti tak guna..tul tak ??
so...kita enjoy..ahaakkkk !!!


macam na?? PUAS ati tak dengan daku punya make over ..haha
ada rasa macam nak muntah tak tengok pic ni ???
ke ada yang berminat nak jadi kan daku sebagai mak handam aka mak hentam
hahaha...

kalau kt luar..
daku tak make up pun ..
just letak bedak n lip gloss.. itu aje...

AKAN TETAPI....jeng jeng jeng

sekarang ni daku tak sangka...
daku ada 1st customer tuk aku me`make up`kan ...
hahaha...
u olls semua nak tengok tak??
hahaha...
ok..seperti besa la ayat skema daku..
AKU SHOW ON kan..
ahak !!!




macamne ???
1ST CUSTOMER daku ???
occay tak??
ushar la jap kening dia tue !!!
cantik kan??
leh kalah kan akak ziana zain tak??
hehehe...
tapi kening akak zz kita lagi atekk..
daku buat ala kadar je.... ala carte katakan..hahaha
gigih je aku... yang si mekbam ni layan je apa yang mama dia buat..
ngeh ngeh ngeh..
occay la geng..
chaw dulu..........
chin chaw yosshhh..

wassalam....









hai....
i`m back...


saja je meng`INTRAFRAME`KAN diriku..
duk belek punya belek link tuk MY SINGNATURE ni..
nak cuba letak kan pasa setiap teks yang ku pos..
tapi..tak tau(buntu seketika) nak wat genna..

aduyai...
rumit tu rumit tapi ku GIGIH kan juga..
motip gigih !!!!!!!!!
ku tak pasti tapi ku coba dan terus mencoba..
lalalala....nyanyi pulak.
ahak...
daru nak GIGIH lagi ni...
cukup tuk seketika ya...

by the way.....
dibawah...
ku IKLAN kan MY SIGNATURE ku tapi ala kadaR aje..
simple bagai.......

Friday, November 13, 2009

pritt...pritt...salasilah ttg diriku...aicewahh...



daku yang peace...



....nino nino nino...
bukan ambulans yang lalu dlm blog nie
tapi daku..ngehngehngeh....

daku blum SHOW OFF lagi kan pic daku yang dolu²..
hehehe...
dulu pun ku kaki pose jugak...
masa kocik²...daku ni CUKUP MARAH ngn camera..
marah le kalau tak tangkap pic daku..
mak daku yg gtau
hahaha..







sebab tu daku tak terkejut kalau sekarunk ni
anak daku lak yang suka pose kalau kata..
MARSYA....TGOK CAMERA...
terus yang tgh nangeh ..benti trus...






bak kata pepatah dolu²....






mana tumpah kuah kalau tak ke mee....









masa ni daku n kakak sambut besday..hehehe...


mmg best tau...tarikh besday sama so kami celebrate pun same²..


baju pun same..semua same.........







cuti² malaysia.......


coba teka..dimana kah daku..


tak dapat teka ke..hmmmm


daku yang ke-2(baby) dari kiri...


yang di dokong n rambut terpacak tu...


asli tau rambut ku..


takpayah pi karan dah..hahaha






pritt pritt pritt...............Beri Laluan..

nino nino nino...
setelah daku show off my collegue...
tiba masa nya daku nak show on kan ttg salasilah daku lak..
hehehe...



how to say ha..........
sebenarnya daku ni mmg suka pose...
hehehe..bukan SS tapi tuk m'hbur'kan hati n wat kenangan..
nanti nak tjuk kat anak cucu ...(",)
insyaallah...
dari kecil sampai la beso..
bab snap pic mmg petik jari je...
mak daku pnah kata...
daku masa tochik²........ mmg MARAH DGN CAMERA !!!
marah le kalau tak snap pic daku..hehehe



meh kita menjamu mata tngok aksi² pic daku yang tak berapa somel tp manis tu ada le (",)



macam na ngan pic daku dolu²...
hehehe.....
ada gaya cam model tak???
hehe




daku nak add on jugak pic ni...






my hubby....sayang sangat kat dia..


Nur Marsya Hani bt Mazuan..

my souls..































Wednesday, November 11, 2009











....(",)intro my family...........



























u olls..









collegue yang daku sayangi ..daku dag tunjukkan...









sekarang ini pule..daku nak show off sikit mu luvly famili....









/









/









/









/







purple+light pink.... tema colour rumah ku... hijau ala² pucuk pisang(pucuk pisang ker?? hehehe) sebelah mertua pulakk..











time honyemoon....


dalam m`sia aje ahhh






kemunculan anak ku pulakk...

jeng jeng jeng jeng jeng....








show off my family...



u ollss...
hampir terlupa ...
nak tunjuk sikit family daku nih..







me n my luvly collegue


salam pembukaan blog..
ngeh ngeh ngeh...

saje nak kungsi ngan u ollss............
hehehe





makan time.........sampai tak ingat owang blakang aihhh


owang kata...tudung kami... traffic light.........
ngeh ngeh...
apa yg penting...
gigih babe...
hahaha


ewan hepi joo...
we olls celebrate besday dya yg ke- ......(rohsia..hehehe)



Related Posts with Thumbnails