Pages

klik² di sini untuk menangi banyak hadiah ~~

Total Pageviews

## STICKY POST ##

##   STICKY POST  ##
Jalapeno Cheese Powder ( RM15.00 PER 200GRAM)

JALAPENO CHEESE POWDER

SAYA TURUT MEMBUAT PENGHANTARAN MELALUI KURIER ATAUPUN DOMESTIC POS,



URUSNIAGA SECARA TUNAI SAHAJA

.PEMBELIAN ADALAH MUKTAMAD.

WANG TIDAK AKAN DIKEMBALIKAN JIKA PEMBELIAN DIBATALKAN OLEH PIHAK PEMBELI.



CAJ KURIER : RM6.00 UNTUK SEMENANJUNG MALAYSIA





TERIMA KASIH.

Saturday, October 15, 2011

cucur jemput2 atau COQ KODOK ALA VOQUE DA BASS

semalam aku bikin jemput² pisang.. wahhhhhhhh bahasa buku owang panggil jemput² ex.. kat area umah aku ni di panggil COQ KODOK.. mai mana ntah nama  coq kodok.. aku pun tak paham... ari tu gtau kat kawan aku di melaka.. dia wat hairan peh tu gelak bedekah².. wahh sakit nya ati..lantas(ayat lantas tak leh blah) aku tanya apahal ko ngelak macam nak mati ( sakit ati kennn ) dia kata.. TAK LOGIK AKU GTAU AKU MAKAN KUIH KATAK?? whattt katak ??????????? ko giles ke apa ha.. hagak² la katak.....  dia kata.. KODOK NI maksud KATAK.. trus aku sound..

KATAK PALA OTAK HiiiANGG !!!


aku snap gambo peh tu mms dengan laju skali anta kasi dia tgok.. baru dia kata..itu jemput² pisang .. coq kodok tu  loghat owang sini la makcik.. adooiiyaiiii... kang ang cakap kuih memacam kat sana.. aku kat sini tercongok laa... jakun dengan kuih owang melaka.... hehehehehe.. tapi alang² aku wat photoshoot cara mem BIKIN cucoq kodok aka JEMPUT² PISANG... wink wink wink sila vangga ya..aku mampu buat kuih ini dengan ranggup lagi lazat skali..  ( clap clap clap )



bahan-bahan nya... (simple..pejam mata sebelah pun vuleh cari)

- pisang  ( pasti kan pisang yang dah lama di beli tak guna.. kalau agak² dah lembik tu elok la cepat² wat cok kodok ni..jgn sampai tgu bekulat baru nak buat yew.. sumpah aku tak makan.. muahahahaha)

- tepung gandum ( cap apa pun buleh.. blasah ja.. janji tepung gandum.. jgn duk gatai beli tepung ubi lak.. tak merasa la korang nak makan kang..ekikiki)

- gula ( secukup rase mulut korang)

- garam ( secukup rasa jugak ya puan² dan tuan² )

cara-caranya

  nak memudah kan korang paham.. ku show gambo sambil potpet potpet nye... sonok kan korang bace sambil tgok gambo...



okey.. 1st korang kena pasti kan pisang tu di tumbuk..di lenyek sampai lunyai..ehh tak ..jgn la lunyai kenkawan..sampai korang rasa dia dah tak beketul² pun ok gak.. aku lenyek dengan BONTOT GELAS.. ( cer bayang yew) ..ada kisah dolu².. cik siah (mak aku) dulu suka sangat lenyek ngan bontot botoi toyu(kicap)..aku heran betol apsal cik siah duk wat gitu..besa la mulot tak ber lesen keeen.. dengan pantas aku tanya... MAK.. KENAPA LENYEK DENGAN BOTOL TOYU. ????? simple ja mak aku cakap
TOYU KAN ITAM...NANTI  CUCOQ KODOK NI ITAM LAA.. TAK YAH MASUK PEWARNA DAH.. demmnnn.. aku TER PERCAYA... kahkahkahkahkah


sudah di lenyek... korang masuk kan tepung gula n garamn.. masuk sekali gus yaw...  nak menjimat kan masa.. kang korang duk bercinta lak dengan dapur kang...aku tak jaminn k...


kemudian.. final koje.. korang gaul kan kasi rata ya.. korang kaco la ngan senduk ke sudu ka.. kena bersih ye... kalu aku kan.. aku kaco ngan tangan je.. kang RAHSIA KEBAHAGIAN UMAH TANGGA ADA KATA.. AIR TANGAN ISTERI PENGIKAT CINTA SOMI.. vahhhvahahvahhh kes tu aku guna tangan ja... boroi sampai sekarang dialova tu.. tu kira cara ala² nasi kangkang la tapi version DI IKTIRAF.. muahahahaha..



tadaaaaaaaaaaaa.. dah jadi.. ala omey nye.. rasa yang nak makan kan.. tapi apa sayang2 !! ku ngap jugak .. skali ngap 5-6 bji ..huaahuaahuaaa... mulut naga kahhh ?? muahahaha


close up skit...  perhghhhhhh TERBAEK...bg korang  kecur air liur ma.. muahahahaha,, gila nakal aku nie..


ok..sekian sahaje  rancangan chef iera muahh muahhh yew.. dari DAPUR BERASAP  TER BAAAAA BOOMM.. ekikiki

1 comment:

aHLi MeSyuArat TiNGkaP

Related Posts with Thumbnails